Spominska slovesnost Spomin miru, 28.5.2019

V torek, 28. maja 2019, je na južnem delu pokopališča Pobrežje potekala spominska slovesnost Spomin miru.

O prireditvi

Prireditev, ki se je odvijala v okviru obeležitve dveh pomembnih obletnic (150 let delovanja mariborskega pogrebnega podjetja in 140 let pokopališča Pobrežje), je bila posvečena spominom na pripadnike številnih kultur in držav, ki so na območju Maribora izgubili življenja v obeh svetovnih vojnah. Predstavniki tujih veleposlaništev so tako s položitvijo vencev ob Spomenik miru počastili spomin na padle vojake, ki so tukaj končali svojo življenjsko zgodbo.

V osrednjem delu prireditve so nekaj besed o pomenu in vlogi pokopališč spregovorili direktorica Pogrebnega podjetja Maribor, mag. Lidija Pliberšek, podžupan mariborske občine, Samo Peter Medved in slavnostna govornica Vlasta Nussdorfer, svetovalka predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja, ki je bil častni pokrovitelj prireditve.

Nagrada za izjemne podjetniške dosežke

Pogrebno podjetje Maribor je na slovesnosti prejelo prestižno nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne podjetniške dosežke na področju komunalnih dejavnosti. S 150 leti delovanja je to namreč najstarejše slovensko podjetje v tej dejavnosti, kot predsedujoči član mednarodnega Združenja evropsko pomembnih pokopališč (ASCE) pa poleg tega pomembno prispeva k promociji Slovenije in slovenskega podjetništva.

Utrinki iz prireditve

V nadaljevanju sledi kratek video in nekaj fotografij iz prireditve. Vabljeni k ogledu!