ARtour

Leta 2012 je v sklopu projekta EUCEMET nastal mobilni vodič ARtour - aplikacija, ki je uporabnikom pomagala raziskovati evropsko kulturno dediščino na pokopališčih.

Skozi čas se je aplikacija razvijala in danes ponuja mnogo več. Vodiče je mogoče ustvariti v kateremkoli jeziku. Prednost ARtourja je, da lahko kdorkoli oblikuje svoje vodiče in jih deli z ostalimi uporabniki ali preprosto načrtuje pot, ki jo želi prepotovati in raziskati.

ARtour in Pot evropskih pokopališč

ARtour je povezan s projektom Pot evropskih pokopališč kot uradni mobilni vodič za vse sodelujoče v projektu. Omogoča jim, da načrtujejo vodenja po točkah zanimivosti na njihovih pokopališčih. Vsako pokopališče, ki je član skupnosti Poti evropskih pokopališč, lahko samo izdeluje vodiče in teste za svoje obiskovalce v različnih jezikih.

Mariborska pokopališča v ARtourju

Pogrebno podjetje Maribor trenutno ponuja v mobilni aplikaciji ARtour vodič po pokopališču Dobrava in pokopališču Pobrežje, ki obiskovalce vodi po pomembnejših grobovih in zanimivih točkah na obeh pokopališčih.

Več vodičev po pokopališču Pobrežje in Dobrava najdete na profilu Pogrebnega podjetja Maribor v aplikaciji.

Artour kot osebni vodič

ARtour ni omejen le na pokopališča, temveč lahko kdorkoli izdela svoj vodič po lastni želji - na primer osebni vodič po najboljših restavracijah v Mariboru.