Razpis »REFERENT I« M/Ž
Razpis »HORTIKULTURNIK II« M/Ž
Počitniško delo 2023

V Pogrebnem podjetju Maribor d.o.o. iščemo dijake ali študente za različna počitniška dela v poletnih mesecih.

Prvo poslovno srečanje direktoric komunalnih podjetij v Sloveniji

Na pobudo direktorice Pogrebnega podjetja Maribor iz Skupine JHMB mag. Lidije Pliberšek je v torek, 13. junija 2023, v Mariboru potekalo prvo poslovno srečanje direktoric komunalnih podjetij v Sloveniji. Srečanje je bilo namenjeno povezovanju, izmenjavi idej in navdihujočim pogovorom med izjemnimi ženskami, dejavnimi v poslovnem svetu na komunalnem področju.

Posajeno drevo miru na pokopališču Pobrežje

Pogrebno podjetje Maribor iz Skupine JHMB je na današnji dan s posaditvijo drevesa na pokopališču Pobrežje v okviru dogodka »Peace Tree« pričelo z obeleževanjem enega najpomembnejših mednarodnih projektov Dnevi dediščine evropskih pokopališč, ki se odvija pod okriljem združenja ASCE.

Obeležimo skupaj dneve dediščine evropskih pokopališč 2023

Združenje evropsko pomembnih pokopališč (ASCE) je največja in najpomembnejša organizacija, ki ohranja in predstavlja pokopališča kot pomemben del kulturne, zgodovinske in umetnostne dediščine Evrope. Eden od najpomembnejših mednarodnih projektov, ki se odvija pod okriljem združenja ASCE, so Dnevi dediščine evropskih pokopališč.

Zasaditev medovitih rastlin na mariborskih pokopališčih

Naš obstoj je neločljivo povezan z obstojem čebel in drugih opraševalcev, ki z opraševanjem skrbijo za našo hrano. Z medom in drugimi pridelki pa lahko tudi krepimo naše zdravje.

S spoštovanjem pravil na pokopališču izkazujemo pieteto do umrlih

Pokopališče kot prostor spomina je tudi zrcalo mesta, ljudi in njihovih običajev. Na lokaciji, kot je pokopališče, ki je z vidika rabe prostora v prvi vrsti namenjeno pokopavanju in ohranjanju spomina na umrle, veljajo za vse obiskovalce pravila, s katerimi izkažejo spoštovanje do umrlih, drugih obiskovalcev in samega kraja.

Spomladansko urejanje grobov pred velikonočnimi prazniki

Urejen grob je del naše tradicije, predvsem pa izraža spoštovanje do pokojnika.

Vam je morda zmanjkalo časa za ureditev groba vaših najdražjih pred prihajajočimi prazniki?

25. marca praznujejo naše drage mame

Materinski dan, ki ga vsako leto obeležujemo 25. marca je neformalen praznik, posvečen materam. Mednarodni materinski dan v večini držav praznujejo drugo nedeljo v maju. Slovenija je tako edina država, ki materinski dan praznuje 25. marca.

Udeležili smo se Komunaliade 2022

Cvetličarna Aralija, ki deluje v okviru Pogrebnega podjetja Maribor, je bila ponovno med najboljšimi v Sloveniji.

Obvestilo o spremembi prevzema pokojnika

Od ponedeljka, 6.6.2022 dalje je za izvajalce pogrebnih dejavnosti prevzem pokojnika možen dvakrat dnevno in sicer vsak dan (od ponedeljka do petka) od 10. do 11. ure in od 14. do 15. ure.  

Obvestilo o izvajanju 24 urne dežurne službe

Obveščamo vas, da je Pogrebno podjetje Maribor, javno podjetje, d. o. o. določeno kot edini izvajalec 24-urne dežurno pogrebne službe kot obvezne občinske gospodarske javne službe na območju Mestne občine Maribor, in sicer od 1.3.2022 dalje.

Obeležimo skupaj dneve evropskih pokopališč 2022

Pogrebno podjetje Maribor iz Skupine JHMB kot predsedujoči član združenja ASCE v času dnevov dediščine evropskih pokopališč, ki bodo letos potekali med 27. majem in 5. junijem, vabi k obisku obeh evropsko pomembnih pokopališč v Mariboru, to sta pokopališče Pobrežje in pokopališče Dobrava. S tem se Maribor pridružuje aktivnostim v ostalih evropskih mestih.
Teden bo tradicionalno posvečen odkrivanju zgodovine, kulture, arhitekture in spominov, ki se prepletajo na evropskih pokopališčih, s čimer želimo doseči pri javnosti, da pogleda na pokopališča s širše perspektive in dvigne zavest o pomembnosti in večplastnosti pokopališč.

Pogrebno podjetje opuščene grobove na Pobrežju ponudilo novim najemnikom

Opuščanje grobov in posledično tudi neplačevanje grobnine predstavlja problem vsakega upravljavca pokopališč.

Študente seznanili s poslanstvom pokopališča

Pogrebno podjetje Maribor iz Skupine JHMB kot družbeno odgovorno podjetje že vrsto let uspešno sodeluje s šolami in fakultetami ob pripravi različnih (kulturnih) dogodkov.

30. skupščina Pogrebnega podjetja Maribor

Skupščina bo potekala v četrtek, 27. januarja 2022, s pričetkom ob 11.00 uri v prostorih uprave družbe (Cesta XIV. divizije 39/a, 2000 Maribor).

Poslovilna dvorana Pobrežje na voljo za poslovitve

Prostor, ki svojcem ponuja pietetno in intimno izvedbo govorov ter drugih obredov ob poslovitvi.

Spremenjen dostop do pisarne za organizacijo pogrebov

Z otvoritvijo nove poslovilne dvorane se je spremenila lokacija vhoda v pisarno za organizacijo pogrebov.

Kaj storiti ob izgubi bližnjega?

Smrt nastopi zelo nepredvidljivo in nenadoma, ne glede na uro dneva, zato smo dosegljivi 24 ur na dan po telefonu 02 480 01 33 ali mobilnem telefonu 041 622 979.

Najem grobnih mest

V Pogrebnem podjetju Maribor se pogosto srečujemo z vprašanjem, ali nam grobna mesta, kjer so pokopani naši bližnji, pripadajo za vedno, oziroma kako se urejajo najemna razmerja za grobno mesto.

Urejanje grobnih mest

Posrbimo, da bo vaše grobno mesto vedno urejeno.

Pokopališče Pobrežje

Pokopališče Pobrežje je začelo delovati leta 1879. S svojo bogato zgodovino predstavlja del zgodovinske in arhitekturne podobe mesta.

Pokopališče Dobrava

Predvideno je bilo, da bi pokopališče Dobrava nekoč postalo osrednje mariborsko pokopališče.

Iskalnik pokojnikov
Razpis HORTIKULTURNIK II M/Ž