Prvo poslovno srečanje direktoric komunalnih podjetij v Sloveniji

Na pobudo direktorice Pogrebnega podjetja Maribor iz Skupine JHMB mag. Lidije Pliberšek je v torek, 13. junija 2023, v Mariboru potekalo prvo poslovno srečanje direktoric komunalnih podjetij v Sloveniji. Srečanje je bilo namenjeno povezovanju, izmenjavi idej in navdihujočim pogovorom med izjemnimi ženskami, dejavnimi v poslovnem svetu na komunalnem področju.

Sprejem direktoric s pozdravnim nagovorom direktorja Javnega holdinga Maribor mag. Andreja Rihterja in direktorice Lidije Pliberšek je bil v sejni sobi JHMB. Direktor slednjega je ob tej priložnosti na kratko predstavil namen, organizacijo in dejavnosti JHMB ter vseh podjetij, ki sodijo pod njegovo okrilje.

V nadaljevanju je dvignila energijo iskriva Polona Požgan z motivacijskim in inspirativnim predavanjem Prijazno je biti prijazen ter s konkretnimi nasveti za boljšo komunikacijo s sabo in z drugimi. Predavanje je bilo izvedeno na sproščen in duhovit način z elementi stand-up komedije. Čudovita izkušnja z zaključki, da so v vsakdanjem in poslovnem življenju enako kot uspešni potrebni prijazni ljudje in zaposleni.

Sledil je odhod na gurmansko izkušnjo izbranih sestavin lahkotnega in svežega Mediterana s pridihom italijanske sape v lokalu v središču mesta in sprehod po centru mesta do ene izmed najpomembnejših razglednih točk Maribora, Luft 360, na vrhu poslovnega centra Slavija. Na terasi Luftarca je dame navdušil koncept štirih letnih časov, ki podobo terase spreminja štirikrat na leto. Srečanje so zaključile s pokušnjo pijač Gin O`teke in željo, da se tovrstna srečanja ponovijo.

Prav vsak trenutek srečanja je bil začinjen z zgodbami, ki je dame popeljal v sproščeno vzdušje in jih motiviral za nadaljnje sodelovanje ter medsebojno podporo za dosego skupnih ciljev, od izmenjave virov, strokovnega znanja, tržnih priložnosti in drugih koristi, ki prispevajo k uspehu.

Na srečanju so direktorice ustvarile trenutke, ki bodo ostali v spominu in jih povezovali v prihodnje. Kot odlično izbiro za spomin na srečanje je vsaka dama prejela tudi mini orhidejo v lončku, čudovito rastlino, ki simbolizira lepoto, eleganco in ljubezen.