Pomembne informacije ob Dnevu spomina na mrtve

Letošnja novost: brezplačen javni mestni avtobusni prevoz na pokopališči Pobrežje in Dobrava.

Odpiralni čas pokopališč

V času praznikov bo na pokopališčih Pobrežje in Dobrava veljal sledeči odpiralni čas:

  • 29. in 30. oktober ter 2. in 3. november od 7. do 20. ure;
  • 31. oktober od 7. do 22. ure in
  • 1. november 24 ur.

Cvetličarna Aralija bo 31.10. odprta od 8. do 18. ure ter 1.11. od 7. do 12. ure.

Informacije o grobnih mestih in pokojnih

Na pokopališču Pobrežje in Dobrava sta postavljeni informacijski točki, ki preko informacijskega zaslona uporabnikom omogočata enostavno iskanje grobnih mest s pomočjo osnovnih podatkov o pokojniku in prikaz točke grobnega mesta na zemljevidu.

Obiskovalcem pokopališča omogočamo podajanje različnih informacij v pokopaliških pisarnah na pokopališču Pobrežje in Dobrava v času uradnih ur, oziroma 31.10. in 1. 11., med 10. do 12. uro, na telefonskih številkah:

  • 040 378 376 pokopališče Pobrežje in
  • 02 62 95 394 pokopališče Dobrava.

Ureditev prometa

V času praznikov bo veljala posebna ureditev prometa na območju pokopališča Pobrežje in Dobrava. Od 31. oktobra od 00.00 ure do 1. novembra do 00.00 ure bo za ves promet zaprt del Ceste XIV. divizije med Osojnikovo in Šolsko ulico, vključno z izklopom semaforjev v križišču Ceste XIV. divizije in Osojnikove ulice ter v smeri od Osojnikove ulice proti Ulici bratov Greifov urejen enosmerni promet.

Na pobudo obiskovalcev pokopališča, ki smo jo naslovili na Mestno občino Maribor, bo v času praznikov oz. 31.10. in 1.11. zagotovljen brezplačen avtobusni prevoz na pokopališči Pobrežje in Dobrava, LINIJA 3 Pobrežje in LINIJA 12 Dobrava – Pobrežje - AP Mlinska - Gosposvetska rondo - Dobrava.

Obvestila najemnikom na grobnih mestih

Zaključili smo aktivnosti glede izdaje položnic in prav v teh dneh se položnice vročajo najemnikom. Skladno z našo večletno prakso, bomo tudi pred letošnjimi prazniki na grobna mesta namestili obvestila najemnikom. Takšnega načina obveščanja se poslužujemo, ko skušamo stopiti v stik z obstoječimi najemniki ali svojci tistih grobnih prostorov, za katere se nam pošta vrača z oznako, da so najemniki neznani, preseljeni ali umrli. Ljudje, ki bodo takšna obvestila dobili, se lahko oglasijo v pokopališki pisarni, vsak delavnik med 7. in 15. uro, v soboto med 8. in 12. uro, kjer bodo preverili podatke o naslovu, najemniku, … ter sporočili nove podatke.

Varnost na pokopališčih

Čeprav je na pokopališčih za varnost dobro poskrbljeno, smo zaznali, da v času praznikov, ko je na pokopališčih več tisoče obiskovalcev, prihaja do manjših tatvin (nagrobna oprema, sveče, aranžmaji in posajene rastline). Zato smo na obeh pokopališčih povečali prisotnost fizičnega varovanja ter mestne redarske službe.

Varnostniki na pokopališču Pobrežje in Dobrava izvajajo večje število dnevnih obhodov pred in na pokopališčih. Skladno s svojimi pooblastili izvajajo nadzor ter s svojo prisotnostjo zmanjšujejo možnost kraj in drugih kaznivih dejanj.

Kontaktna oseba

mag. Lidija Pliberšek, direktorica Pogrebnega podjetja Maribor d.d.
Tel.: 02/48 00 900
GSM: 031 538 424