Položitev venca ob spominski tabli posvečeni žrtvam Khojalya

Venec je položil Azerbajdžanski veleposlanik Galib Israfilov.

Na pobudo Društva prijateljstva med Slovenijo in Azerbajdžanom je bila v sodelovanju z ambasado Republike Azerbajdžan ter Mestno občino Maribor maja 2018 v Park spominov na pokopališču Dobrava postavljena spominska tabla posvečena žrtvam pobojev v Azerbajdžanskem mestu Khojaly.

Položitev venca

V ponedeljek, 25. februarja 2019, je na pokopališču Dobrava potekala svečana položitev venca ob spominski tabli žrtvam Khojalya.

Venec je položil Azerbajdžanski veleposlanik Galib Israfilov in s tem obeležil 27. obletnico tragičnega dogodka, ki se je odvijal v noči s 25. na 26. februar 1992. Veleposlanik je pohvalil idejo Parka spominov ter mednarodne razsežnosti, ki jih park pridobiva. V intervjuju za medije je izpostavil pomen ohranjanja spomina na tragične zgodovinske dogodke, kot je bil poboj v Khojalyu ter na padle borce in heroje različnih narodnosti, ki so se v času prve in druge svetovne vojne borili tako na območju Slovenije kot drugod po svetu. 

Taki in podobni dogodki sovpadajo z namenom Parka spominov na Dobravi, ki je posvečen spominu vsem žrtvam vojn brez delitev in brez vrednostnih sodb.