Praznovanje 60. obletnice

V sredo, 10.6.2015, je pri Cvetličarni Aralija potekala prireditev ob 60. obletnici hortikulturnega ustvarjanja mesta spomina.

Pogrebno podjetje Maribor je v sklopu Dnevov dediščine evropskih pokopališč 2015 organiziralo ta poseben dogodek, s katerim je želelo obeležiti 60. obletnico hortikulturnega ustvarjanja in urejanja pokopališč Pobrežje in Dobrava, za kar že od vsega začetka skrbi Cvetličarna Aralija.

Program prireditve

Za povezovanje prireditve ter glasbene vložke je poskrbel slovenski gledališki in filmski igralec, režiser, scenarist, koncertni pianist ter skladatelj, g. Jure Ivanušič. Tekom dogajanja so nekaj besed prisotnim povedale mag. Lidija Pliberšek (direktorica Pogrebnega podjetja Maribor), ga. Jelka Černivec (podžupanja Mestne občine Maribor) ter ga. Ksenija Gajić (vodja Cvetličarne Aralija).

Cvetličarna Aralija veliko sodeluje z mariborskimi vrtci, zato so ob tej priložnosti otroci iz vrtca Pobrežje, enota Grinič, povabljenim zapeli Eko himno ob glasbeni spremljavi Marjance Jančič.

Vrhunec dogodka je predstavljajo fotografiranje prizorišča iz zraka, kjer so prisotni s pomočjo dežnikov ustvarili pisan šopek.

Ogled dveh razstav

Poleg pestrega programa je bila ob prireditvenem prostoru na ogled posebna razstava, ki je preko fotografij in teksta prikazala zgodbo o začetkih in razvoju hortikulturnega ustvarjanja mesta spomina ter Cvetličarne Aralija vse do današnjih dni. Omenjena razstava bo na ogled vse do nedelje, 14.6.2015.

Prav tako vas vabimo na ogled fotografske razstave “Rest in PEACE MEMORIES”, ki je posvečena spoznavanju kulturne dediščine pokopališč treh mest, ki so ključno zaznamovala začetek 1. svetovne vojne - Beograd, Dunaj in Sarajevo. Razstava je postavljena na pokopališču Dobrava v sklopu letošnjih Dnevov dediščine evropskih pokopališč.