Info dan Kultura v Mariboru

V četrtek, 16. junija 2016, se je z okroglo mizo Info dan Kultura v Mariboru” v Vetrinjskem dvoru zaključila serija treh informativnih dnevov, ki jih je organiziral zavod Motovila (CED Slovenija).

Namen dogodkov v Kranju, Ljubljani in Mariboru je bil seznaniti organizacije s področja kulture o razpisih za sofinanciranje projektov v okviru podprograma Kultura. Le-ta se izvaja pod okriljem Ustvarjalne Evrope (Creative Europe) - mednarodnega programa Evropske unije za promocijo evropskih kulturnih in ustvarjalnih sektorjev.


Pogrebno podjetje Maribor kot član ASCE

Na vseh treh dogodkih so o aktualnih razpisih in svojih izkušnjah z evropskimi projekti spregovorili predstavniki organizacij iz posameznih regij.

V Mariboru je bila med gosti prisotna mag. Lidija Pliberšek, direktorica Pogrebnega podjetja Maribor in predsednica mednarodnega Združenja evropsko pomembnih pokopališč (ASCE). Izpostavila je, da je za uspešen projekt ključna dobro oblikovana in posredovana zgodba ter sodelovanje v mednarodnih mrežah, ki so močna platforma za spoznavanje in povezovanje novih partnerjev. Kot primer je predstavila pomen članstva Pogrebnega podjetja Maribor v združenju ASCE.



*Vir slike: http://ced-slovenia.eu/info-dan-kultura-v-mariboru-porocamo/mb-info-dan-6/