Poslovanje Pogrebnega podjetja Maribor skladno s smernicami NIJZ

Ukrepe za zajezitev širjenja okužb prilagajamo sprotno; glede na epidemiološko situacijo v državi in širši regiji, skladno z ukrepi Vlade RS in smernicami NIJZ.

Obvestilo:

Po veljavnih vladnih predpisih je od 15. septembra 2021 do preklica za vstop v vse zaprte prostore Pogrebnega podjetja Maribor obvezno izpolnjevanje pogoja PCT (prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja). Več podrobnosti si lahko preberete TUKAJ.

1. Protokol pogrebne slovesnosti

Vlada je 5. novembra 2021 sprejela nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki nadomesti Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2.

Skladno z vladnim predpisom, ki prinaša nove ukrepe za zajezitev epidemije in določa strožji režim PCT-pogoja, je od ponedeljka , 8. novembra 2021 začasno prepovedano zbiranje ljudi oziroma je zbiranje dovoljeno skupini oseb, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva.

2. Mrliške vežice in poslovilne dvorane

Obiskovalce naprošamo, da upoštevajo vsa higienska navodila oziroma priporočila NIJZ, ki  naj jih upoštevajo udeleženci pri uporabi mrliških vežic in jih najdete tukaj.

Pokopališče Pobrežje

Vsled možnosti zagotavljanja razdalje med obiskovalci ostajajo odprti vsi poslovilni objekti: mrliške vežice, kapela na južnem delu pokopališča in poslovilna dvorana.

Pokopališče Dobrava

Pogrebne slovesnosti se v celoti prestavijo na prosto, vežice kot tudi celoten upravno poslovni objekt s poslovilno dvorano je zaprt. 15 min pred pričetkom pogrebne slovesnosti se pokojnika ali v žari, ali v krsti, skupaj s cvetjem položi pred poslovilno dvorano  (poslovitveni prostor zunaj), kjer se ob dogovorjeni uri prične poslovilna slovesnost.

Poslovitve pred upepelitvijo se do nadaljnjega ne izvajajo.

3. Obvezna uporaba maske, razkuževanje in držanje razdalje

V prostore, kjer se izvajajo storitve, lahko vstopajo in se tam srečujejo le zdrave osebe. Vstop je posamičen, ob obveznem razkuževanju in ohranjanju varne razdalje 1,5 m do drugih (razen v primeru družinskih članov in članov istega gospodinjstva).

Uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza je v zaprtih prostorih obvezna.

V zaprtih prostorih se izogibamo nepotrebnim stikom s predmeti in površinami.

4. Organizacija pogrebov

Prijava in organizacija pogrebov potekata osebno v pisarni za organizacijo pogrebov ali po telefonu.

Kot dodatna možnost pri organizaciji pogreba vam je na voljo spletni obrazec za oddajo podatkov za organizacijo pogreba. Po izpolnitvi obrazca vas bomo v času uradnih ur kontaktirali v najkrajšem možnem času (vsak delovni dan med 7. in 15. uro in v soboto med 8. in 12. uro).

Dosegljivi smo na telefonskih številkah:

  • 24-urna dežurna služba: 041 622 979
  • v času uradnih ur: 02/ 48 00 133 ali 02/ 48 00 900

5. Delovanje pokopališke pisarne

Za kakršnekoli dodatne informacije ali zahteve nas prosim pokličite na: