Poslovanje Pogrebnega podjetja Maribor skladno s smernicami NIJZ

Ukrepe za zajezitev širjenja okužb prilagajamo sprotno; glede na epidemiološko situacijo v državi in širši regiji, skladno z ukrepi Vlade RS in smernicami NIJZ.

Obvestilo:

Po veljavnih vladnih predpisih je od 15. septembra 2021 do preklica za vstop v vse zaprte prostore Pogrebnega podjetja Maribor obvezno izpolnjevanje pogoja PCT (prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja). Več podrobnosti si lahko preberete TUKAJ.

1. Protokol pogrebne slovesnosti

Od torka, 13. julija 2021 se protokol pogrebne slovesnosti izvaja v celoti brez omejitev števila udeležencev ali izvajalcev. Mrliške vežice so odprte za svojce. Na pokopališču Dobrava se slovesnost odvija v poslovilni dvorani.

2. Obvezna uporaba maske, razkuževanje in držanje razdalje

V prostore, kjer se izvajajo storitve, lahko vstopajo in se tam srečujejo le zdrave osebe. Vstop je posamičen, ob obveznem razkuževanju in ohranjanju varne razdalje 1,5 m do drugih (razen v primeru družinskih članov in članov istega gospodinjstva).

Uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza je v zaprtih prostorih obvezna.

V zaprtih prostorih se izogibamo nepotrebnim stikom s predmeti in površinami.

3. Organizacija pogrebov

Prijava in organizacija pogrebov potekata osebno v pisarni za organizacijo pogrebov ali po telefonu.

Kot dodatna možnost pri organizaciji pogreba vam je na voljo spletni obrazec za oddajo podatkov za organizacijo pogreba. Po izpolnitvi obrazca vas bomo v času uradnih ur kontaktirali v najkrajšem možnem času (vsak delovni dan med 7. in 15. uro in v soboto med 8. in 12. uro).

Dosegljivi smo na telefonskih številkah:

  • 24-urna dežurna služba: 041 622 979
  • v času uradnih ur: 02/ 48 00 133 ali 02/ 48 00 900

4. Delovanje pokopališke pisarne

Za kakršnekoli dodatne informacije ali zahteve nas prosim pokličite na: