Dokumentarna razstava

Festival sprehodov 2020

Od 25. septembra do 4. oktobra 2020 se bo v Mariboru ponovno odvijal Festival sprehodov. Dogodek, ki že tretje leto zapored obiskovalcem razkriva skrite kotičke mesta ter predstavlja zanimive osebe in zgodbe zapisane v njegovo zgodovino.

Tri pokopališča, tri zgodbe

V nedeljo, 27. septembra 2020 se je v sklopu letošnjega Festivala sprehodov odvijal voden ogled po pokopališču Pobrežje.

Vodič Vid Kmetič je obiskovalce popeljal skozi vse tri dele pokopališča Pobrežje (nekdanjega magdalenskega, mestnega in frančiškanskega) ter na vsakem delu predstavil po eno zanimivo zgodbo osebe, ki je tam pokopana. Obiskovalci so tako lahko prisluhnili zgodbi Avgusta Kelnariča (studenčnega pomočnika), Lea Škerbinca - Svengalija (mednarodno priznanega iluzionista in hipnotizerja) ter Herte Haas (druge Titove žene).

Nekaj utrinkov iz vodenega ogleda si lahko pogledate v fotogaleriji.

Zgodbe pokopališča Pobrežje

Obisk pokopališča predstavlja prav poseben način za odkrivanje mesta, njegove zgodovine ter kulturne dediščine in pokopališče Pobrežje s svojimi številnimi zgodbami vedno znova navdušuje.

Vabljeni, da spoznate znane osebnosti, športne in zdravniške legende, verske simbole, simbole usode ter simbole poklicev skozi eno od mnogih poti, ki so vam na voljo v mobilni aplikaciji ARTOUR.

Poleg tega si lahko ob kapeli na južnem delu pokopališča Pobrežje ogledate dokumentarno razstavo življenja zdravniške legende, dr. Klare Kukovec.