Usvarjajte mesto spomina z nami

Spomini znanih ljudi in neobičajni trenutki življenja Mariborčanov se prepletajo po poteh pokopališča Pobrežje že 140 let. Mestno pokopališče, ki v sebi skriva zgodbe zadnjih stoletij, je prepoznano kot pomembno pokopališče Evrope.

Za doseganje svoje prepoznavnosti je v prvi vrsti moralo biti prepoznano kot pomembno pokopališče Mariborčanov. Vsak dan ga obišče veliko svojcev, ki v spokojnem okolju uredijo spominsko obeležje, ga okrasijo s cvetjem ter mislijo. Vzdržujejo in ustvarjajo individualno mesto spomina.

Ves čas za naše pokopališče skrbijo sodelavci Pogrebnega podjetja Maribor. Čiščenje poti, ureditev zelenih površin in zagotavljanje delovanja neštetih infrastrukturnih podrobnosti, so vsakodnevna opravila, ki se jim posvečamo strokovno ter dosledno. Vzdržujemo in ustvarjamo kolektivno mesto spomina.

Pred 150 leti je bila tradicija tega delovanja vzpostavljena v okviru občinskega zavoda, ki je nato prerasel v današnje podjetje. Tradicija, ki jo ponosno prikazujemo po Evropi kot vodilni član Združenja evropsko pomembnih pokopališč.

V letu 2019, ko praznujemo dve pomembni obletnici, želimo z vrsto prireditev to posebno tradicijo in hkrati kulturo našega mesta prenesti med domače in tuje obiskovalce ter predvsem nove generacije Mariborčanov.

Vljudno vabljeni, da nas ob teh priložnostih obiščete in skupaj z nami ustvarjate mesto spomina.

Mag. Lidija Pliberšek
Direktorica Pogrebnega podjetja Maribor
Predsednica Združenja evropsko pomembnih pokopališč