Iskanje pokojnikov

Na pokopališčih Pobrežje in Dobrava lahko pokojnike iščete preko naše spletne strani, informacijskih terminalov na pokopališču ali mobilnih aplikacij na pametnih napravah (telefonih, tablicah) s sistemom Android ali iOS.

Kadar mine dalj časa od zadnjega obiska pokopališča ali zgolj iščemo grobno mesto znanca, za katerega vemo, da je tam pokopan, nam precejšnjo pomoč lahko nudijo digitalne rešitve. Pri tem smo v Pogrebnem podjetju Maribor stremeli k sklopu rešitev, ki so namenjene različnim predznanjem in načinom uporabe sodobnih tehnologij.

Opomba: predvsem na pokopališču Pobrežje je lociranje grobnih mest zahtevnejše, saj pokopališče obratuje že več kot 140 let. Zato smo označevanju lokacij pristopili v dveh fazah:

  • za pokopališče Dobrava smo označili vse linije, za pokopališče Pobrežje vsa grobna polja; glede na oznako grobnega mesta vam bo razvidna okvirna lokacija;
  • v nadaljevanju boste lahko ob registraciji sami označili grobno mesto pokojnika s pomočjo mobilne aplikacije in nam tako pomagali graditi natančnejšo bazo podatkov;

Iskanje preko spletne strani

Na naši spletni strani lahko iščete grobna mesta pokojnikov preko enostavnega iskalnika. Omogoča vam vpogled v osnovne podatke o pokojniku, v kolikor njihova objava ni omejena s strani svojcev.

Iskanje na informacijskih terminalih

Na pokopališču Dobrava in pokopališču Pobrežje lahko uporabite informacijske terminale. V času, ko ni aktivnih uporabnikov, se na njih prikazujejo zadnje novice podjetja. S pritiskom na gumb x za zapiranje lahko preidete v iskalnik grobnih mest pokojnikov ali uporabo drugih funkcionalnosti terminala.

Iskanje z aplikacijami za pametne naprave

S pametnimi mobilniki, ki imajo naložen sistem Android ali iOS, lahko grobna mesta pokojnikov iščete z aplikacijo Mesto spomina. To je še posebej priročno na samem pokopališču, saj aplikacija prikazuje vašo lokacijo in vas usmerja do grobnega mesta. Pri tem lahko uporabljate napredno tehnologijo obogatene resničnosti (Augmented Reality) in do grobnega mesta pridete z gledanjem skozi kamero naprave.

Opozorilo: natančnost prikaza vaše lokacije in smeri gibanja je odvisna od različnih dejavnikov (natančnosti senzorjev vaše naprave, okoljskih razmer, bližine dreves ali drugih naravnih posebnosti). Zato vam aplikacija ne more omogočiti 100% natančnega vodenja po pokopališču. Prav tako je treba pri hoji po pokopališču upoštevati pokopališki red in se gibati po zato predvidenih poteh ne glede na navigacijska navodila ali način rabe aplikacije.

Težave pri uporabi?

Trenutno spletni iskalnik pokojnikov deluje v testni različici in je namenjen predvsem iskanju na pokopališču Dobrava. Na pokopališču Pobrežje lokacije grobnih mest niso natančneje podane. V primeru zaznanih napak se iskreno opravičujemo in vas prosimo, da nam le te sporočite preko tega obrazca.