Žalne komemoracije na pokopališčih

V času novembrskih praznikov so na pokopališčih Pobrežje in Dobrava potekale številne žalne slovesnosti.

Pokopališče Dobrava

V petek, 30. oktobra 2015, je minister za javno upravo, g. Boris Koprivnikar s spremstvom, obiskal pokopališče Dobrava ter položil venec pri Spomeniku pobitim po 9.5.1945 na področju Parka spomina.

Pokopališče Pobrežje

Žalna komemoracija na pokopališču Pobrežje je potekala v nedeljo, 1. novembra 2015. Podžupan Mestne občine Maribor, mag. Zdravko Luketič, je ob tej priložnosti položil venec pri Partizanski grobnici, Grobnici padlih vojakov v 1. svetovni vojni ter Grobnici sovjetskih vojnih ujetnikov.

Pri Grobnici sovjetskih vojnih ujetnikov - spomeniku, ki je bil postavljen v spomin na umrle sovjetske vojne ujetnike med drugo svetovno vojno, sta se poleg podžupana žrtvam poklonila ruski vojaški ataše, polkovnik Aleksander Krasnov ter g. Yury Metelev, direktor Ruskega centra znanosti in kulture.

Vsi trije so si nato na povabilo direktorice Pogrebnega podjetja Maribor, mag. Lidije Pliberšek, ogledali Spomenik miru in table z imeni padlih vojakov na pobreškem pokopališču ter se tako spomnili vojakov, ki so življenje izgubili v času druge svetovne vojne.