Svečana otvoritev razstave na pokopališču Dobrava

V četrtek, 5. junija 2014 ob 12.00, je na pokopališču Dobrava potekala svečana otvoritev fotografske razstave “Rest in PEACE MEMORIES”.

Razstava je bila postavljena s strani Pogrebnega podjetja Maribor v okviru mednarodnega projekta Dnevi dediščine evropskih pokopališč (Week of discovering European Cemeteries), ki jih organizira združenje ASCE. V tednu, ki je namenjen odkrivanju zgodovine, kulture, arhitekture in spominov zapisanih v evropskih pokopališčih, člani združenja ASCE uresničujejo poslanstvo promoviranja kulturno-zgodovinske dediščine evropskih pokopališč in mest v katerih se pokopališča nahajajo.

Letošnja osrednja tematika Dnevov dediščine evropskih pokopališč je obeležitev stoletnice začetka 1. svetovne vojne. Razstava “Rest in PEACE MEMORIES” je tako posvečena spoznavanju kulturne dediščine pokopališč treh mest, ki so ključno zaznamovala začetek 1. svetovne vojne - Beograd, Dunaj in Sarajevo.

Svečane otvoritve so se udeležili predstavniki omenjenih mest, veleposlaništev, splošna in strokovna javnost. Slavnostni govornik na dogodku je bil dr. Andrej Fištravec, župan Mestne občine Maribor.

Fotografije so obiskovalcem na ogled pred poslovilnim objektom pokopališča Dobrava.