Šola šoli v spomin 2020: življenje Klare Kukovec

V petek, 25. septembra 2020 so nekdanji učenci OŠ Draga Kobala svoje znanje o evropskih pokopališčih ter legendah Maribora prenesli naprej drugi osnovni šoli.

Učencem OŠ Maksa Durjave so predstavili zdravniško legendo Klaro Kukovec. Sprehodili so se do njenega groba, si ogledali dokumentarno razstavo o njenem življenju in delu, ki je postavljena ob kapelici na pokopališču Pobrežje ter se sprehodili še do družinske grobnice Maksa Durjave.

Dogodek je požel številne pohvale in je bil kljub slabemu vremenu uspešno izpeljan. K temu so prispevali tudi posebej za to priložnost pripravljeni dežniki, ki so jih vsi udeleženci prejeli kot darilo za sodelovanje v projektu.

Obujamo legende

2021: Bojan Ilich

Leta 2021 bodo učenci OŠ Bojana Ilicha nadaljevali s projektom Obujamo legende. V sodelovanju s Pogrebnim podjetjem Maribor bodo predstavili življenjsko pot in zanimivosti, povezane z Bojanom Ilichom.

Dogodek bi se moral odviti že letos, vendar je bil zaradi izredne situacije s koronavirusom prestavljen na naslednje leto.

2022: Maks Durjava

Leta 2022 bodo na vrsti učenci OŠ Maksa Durjave, ki bodo prav tako predstavili osebo, po kateri je poimenovana njihova osnovna šola. Obudili bodo mariborsko legendo, Maksa Durjavo, katerega družinska grobnica se nahaja na pokopališču Pobrežje.