Skupno urejanje Polja belih vrtnic

Mnogokrat, ko umre otrok, je Polje belih vrtnic edino mesto spomina na otroka. Starši nanj prinašajo cvetje, svečke, igrače, kipce, …

Ker je Polje belih vrtnic namenjeno raztrosu pepela od leta 2003, se število staršev, ki žalujejo in ki želijo na tem mestu obujati spomin na svojega otroka, povečuje. Posledično se povečuje tudi število predmetov, puščenih na Polju belih vrtnic. Le ti sčasoma postanejo odpadek in kot takšni motijo izgled in enovito urejenost tega prostora.

Pogrebno podjetje Maribor je kot upravljavec pokopališča dolžno skrbeti za izgled in urejenost prostorov na pokopališču, kamor sodi tudi prostor namenjen raztrosu pepela na Polju belih vrtnic. Zato skupaj z društvom Solzice to področje urejamo enotno, v pieteten spomin na otroke.

Prevzem spominskih plošč in drugih predmetov

Vsem tistim, ki se prejšnjih dogodkov skupnega urejanja Polja belih vrtnic niste mogli udeležiti sporočamo, da lahko spominske plošče, angelčke in plišaste igračke, ki smo jih odstranili, prevzamete v prostorih Pogrebnega podjetja Maribor.

Skupinski raztros pepela

Polje belih vrtnic je poseben del pokopališča Pobrežje, na katerem predvidoma dvakrat letno poteka skupinski raztros pepela otrok, ki so umrli med nosečnostjo ali kmalu po porodu.

Pogrebno podjetje Maribor obvešča starše, ki so v času od oktobra 2016 do konca marca 2017 izgubili svoje otroke, da bo skupinski raztros pepela potekal v četrtek, 6. aprila 2017, ob 11. uri.


Za vprašanja in dodatne informacije smo na voljo na 02/ 48 00 133.