Skupaj s sodelavci JHMB pri predsedniku države

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v Vili Podrožnik komunalnim delavcem, ki so v času epidemije koronavirusa s predanim delom kljub omejitvam zagotavljali nemoteno izvajanje gospodarskih javnih služb, podelil priznanje jabolko navdiha.

Na slovesnost je povabil blizu 200 zaposlenih na področju komunalnih dejavnostih iz vse Slovenije. Med njimi so bili predstavniki šestih mariborskih javnih podjetij, ki so v postopku združitve v Javni holding Maribor (JHMB).

Za predstavnike podjetij Energetika Maribor, Nigrad, Mariborski vodovod, Marprom, Pogrebno podjetje Maribor in Snaga je bil organiziran skupen prevoz na slovesnost v Ljubljani. Pred odhodom iz Maribora z Marpromovim minibusom jih je pozdravila v. d. direktorica JHMB mag. Lidija Pliberšek.

»V prvi vrsti predstavljate posamezna podjetja, ki so v času koronakrize vzorno opravljala svoje poslanstvo. Ob tem ste prvi, ki že zastopate nastajajočo družbo Javni holding Maribor, pod okrilje katerega prehajajo vaša podjetja,« je v kratkem nagovoru poudarila mag. Lidija Pliberšek.