S kulturnim večerom do novih spoznanj o pokopališčih

V soboto, 3. decembra, smo imeli na dogodku Kulturni večer – med zgodbami in spomeniki preteklosti priložnost spoznati, da nam lahko pokopališki kompleks ponuja mnogo več, kot mislimo.

Večnamensko dvorano pokopališča Pobrežje smo sodelavci Pogrebnega podjetja Maribor iz Skupine JHMB napolnili z novimi dimenzijami in vsebinami, ki so bile s strani obiskovalcev odlično sprejete.

Za kulturni program je poskrbel gost večera, pisatelj Tone Partljič, ki je z delitvijo zanimivih ljudskih zgodb o znanih ljudeh, ki so našli svoj tihi dom na našem pokopališču, poskrbel za zelo prijetno vzdušje in s svojim svojstvenim načinom pritegnil pozornost slehernega obiskovalca.

Kulturni program so popestrili tudi glasbeni vložki, ki so čudovito dopolnjevali celoten dogodek. Po druženju ob zanimivih zgodbah smo z njimi nadaljevali tudi ob obisku treh grobnih mest znanih osebnosti, kjer nam je g. Partljič v soju prižganih bakel razkril še nekaj zanimivosti, vezanih nanje.

Obisk dogodka je bil nad pričakovanji. Obiskovalci so napolnili dvorano do zadnjega kotička, prav tako so se vsi obiskovalci odpravili tudi do obiskanih grobnih mest. Izkazalo se je, da so takšna kulturno usmerjena srečanja lahko prava popestritev tudi v prostorih in na območju pokopališča, zato si želimo, da postanejo stalnica in tako prinašajo bogato sporočilo o zgodovinski in kulturni dediščini pokopališč med lokalnimi prebivalci kot tudi turisti.