Razstava fotografij na pokopališču Pobrežje

Evropska pokopališča - vrtovi duš, raznolikosti in dediščine.

V počastitev dneva reformacije in dneva spominov na umrle je v času med 31. oktobrom 2013 in 3. novembrom 2013, v kapelici na pokopališču Pobrežje, bila na ogled razstava fotografij z naslovom “Vrtovi duš, raznolikosti in dediščine”.

Razstava fotografij pomembnih evropskih pokopališč je del projekta European Cemeteries Route (Pot evropskih pokopališč), ki se izvaja pod okriljem Združenja evropsko pomembnih pokopališč (ASCE). Reflektirati skuša raznolikost in enake vrednote med različnimi evropskimi območji, z izpostavljanjem razlik in podobnosti v spomenikih na pokopališčih.

Razdeljena je v različne segmente, ki vabijo obiskovalca da spozna prostor, pogosto identificiran kot Smrt in Temačnost, a je lahko istočasno zeleni park in muzej na odprtem, bogat z dediščino, anekdotami in nenazadnje življenjem.

Fotografije, zbrane iz 16 držav Evrope, vam ponujajo kratek sprehod skozi kulturno dediščino evropskih pokopališč. Ohranjanje kulturne dediščine na pokopališčih je poslanstvo mednarodne organizacije ASCE, katere predsedujoči član je Pogrebno podjetje Maribor. Združenje je leta 2011 prejelo nagrado Svetovne turistične organizacije Združenih narodov (UNWTO) za inovativni pristop v turizmu.

Utrinke z razstave si lahko ogledate v fotogaleriji spodaj.