Perlachovo priznanje

Tamara Hršak in Laura Koder, študentki UM, sta za svoje sodelovanje pri našem uspešnem projektu Simboli prejeli Perlachovo priznanje. 

Univerza v Mariboru podeljuje Perlachove nagrade študentom posameznikom prve in druge študijske stopnje za raziskovalno delo (članki, patenti, monografije) in Perlachova priznanja skupinam študentov za raziskovalno in razvojno delo vključno z dosežki na tekmovanjih, konferencah ipd

Ob Rektorjevem dnevu, 25. januarja 2017, je potekala slovesna podelitev različnih nagrad zaposlenim in študentom Univerze v Mariboru, za najboljše dosežke v minulem letu, na kateri je rektor, prof. dr. Igor Tičar, podelil še Perlachove nagrade. Študentki Tamara in Laura sta bili del te slovesnosti.

Projekt Simboli, znotraj katerega sta študentki ustvarjali nagrajene grafike, je bil namenjen iskanju skupnih simbolov na pokopališčih Evrope in njihovemu izpostavljanju skozi umetniške stvaritve. Študentki sta k projektu, pod mentorstvom rednega profesorja Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru, Samuela Grajfonerja, bili povabljeni s strani direktorice Pogrebnega podjetja Maribor in predsednice Združenja pomembnih pokopališč Evrope, mag. Lidije Pliberšek.

Projekt je bil sofinanciran s strani Evropske komisije.