Osnovnošolci na pokopališču Pobrežje spoznavali zgodovino mesta Maribor

Pilotski projekt inovativnega pristopa v turizmu in v izobraževanju.

12.4.2012 - V sklopu kulturnega dne, ki je potekal v okviru projekta Maribor – Evropska prestolnica kulture 2012, je Pogrebno podjetje Maribor za učence sedmih in osmih razredov OŠ Borcev za severno mejo in OŠ Franceta Prešerna organiziralo voden ogled pokopališča Pobrežje.

Otroci so tako na nekoliko drugačen način spoznavali zgodovino mesta Maribor, njegovih prebivalcev in njihovih običajev skozi čas.  Ogled je bil namenjen spoznavanju pokopališča kot prostora, ki nas lahko navdihuje, nas izziva s svojimi skrivnostmi, nam odkriva nove zgodbe ali nas odpelje v čas naših prednikov.  Med ogledom so otroci razpravljali o njihovem dojemanju pokopališča, pieteti do umrlih, kulturni raznolikosti ter njihovih lastnih izkušnjah in občutenjih. Pridobljena spoznanja so na koncu preizkusili še sami v iskanju zgodb znanih Mariborčanov, ki so svojo življenjsko pot zaključili na pokopališču Pobrežje. 

Z željo čim bolj približati mladim pomen kulturne dediščine pokopališča sta se otrokom pridružila tudi direktorica Pogrebnega podjetja Maribor, mag. Lidija Pliberšek in podžupan Mestne občine Maribor, mag. Tomaž Kancler.

                                 

<pstyle="text-align: center;">