Obisk ruske delegacije

V sredo, 3. maja 2017 so predstavniki ruskega veleposlaništva obiskali Maribor. Ruska delegacija je svoj obisk pričela v Muzeju narodne osvoboditve, kjer je potekala otvoritev razstave fotografij o II. svetovni vojni

V sklopu kratkega kulturnega programa se je eminentnim gostom s svojim kratkim nagovorom predstavil g. Yury Metelev, ki je svetovalec za vprašanja znanosti, kulture in izobraževanja ter vodja Ruskega centra znanosti in kulture.

Svojo pot so nadaljevali do objekta bodočega Ruskega muzeja v Mariboru, kjer je v imenu Veleposlaništva Ruske federacije v Republiki Sloveniji, venec položil gospod Yury Metelev in je prisotne nagovoril župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec.

Proti koncu obiska je ruska delegacija položila venec še na pokopališču Pobrežje, pred spomenikom umrlim sovjetskim ujetnikom ter se s šopkom rož poklonila padlim partizanom. Njihova gostiteljica v tej fazi obiska, direktorica Pogrebnega podjetja Maribormag. Lidija Pliberšek je prejela spominsko medaljo ob 100-letnici ruske kapelice v Sloveniji. Odličje ji je slovesno vročil g. Metelev.