Kulturni dan za učence OŠ Draga Kobala 2021

V sredo, 2. junija 2021, so se učenci Osnovne šole Draga Kobala v Mariboru udeležili kulturnega dneva na pokopališču Pobrežje.

Pogrebno podjetje Maribor v sodelovanju z različnimi osnovnimi šolami že vrsto let izvaja projekt “Kulturni dnevi za šole” v sklopu katerega učenci osnovnih šol spoznavajo kulturno dediščino evropskih pokopališč, zgodovino in geografijo s pomočjo informacijskih tehnologij na pokopališču in v mestu.

Tokratni kulturni dan so šestošolci Osnovne šole Draga Kobala začeli v kapelici na južni strani pokopališča Pobrežje. V uvodnem delu jim je bila predstavljena kulturna dediščina evropskih pokopališč, ki je zajeta v umetnosti, arhitekturi, običajih in simbolih na pokopališčih. Nato so se učenci s pomočjo mobilnega vodiča Artour podali na učno pot “Obujamo legende Maribora”, na kateri so samostojno odkrivali grobove pomembnih osebnosti Maribora, njihove življenjske zgodbe in dosežke.

Osnovnošolci so pokazali veliko zanimanje za predstavljeno tematiko kulturnega dne ter izrazili navdušenje nad načinom izvedbe. Splošen vtis je bil tako izredno pozitiven.