Fotografska razstava na pokopališču v Varaždinu

Pogrebno podjetje Maribor je mestu Varaždin (kandidatu za evropsko prestolnico kulture 2020) podarilo fotografije iz fotografske razstave “Evropska pokopališča: Vrtovi duš, raznolikosti in dediščine”.

Razstava “Evropska pokopališča: Vrtovi duš, raznolikosti in dediščine” je bila prvič postavljena leta 2012 na pokopališču Dobrava v Mariboru in je potekala v okviru mednarodnega projekta EUCEMET, ki je sofinanciran s strani Evropske komisije. Cilj projekta je bil promocija in predstavitev pokopališč kot kulturne dediščine in turistične zanimivosti posameznih mest.

V petek, 23. maja 2014 je na mestnem pokopališču Varaždin potekala svečana otvoritev omenjene fotografske razstave, ki jo je organiziralo podjetje Parkovi d.d. Varaždin v okviru “Dnevov dediščine evropskih pokopališč”. Razstavo sta otvorila župan Varaždina, g. Goran Habuš, in predsednica ASCE ter direktorica Pogrebnega podjetja Maribor, mag. Lidija Pliberšek.

Razstava bo na ogled v Galerijskem centru Varaždin na Trgu Miljenka Stančića do 8. junija 2014.

V sklopu otvoritve fotografske razstave so imeli zaposleni Pogrebnega podjetja Maribor strokovno ekskurzijo po pokopališču v Varaždinu. Ogledali so si spomenike in nagrobna mesta, ki tako ali drugače zaznamujejo pokopališče in mesto Varaždin kot celoto.