Dnevi dediščine evropskih pokopališč 2017

Ustvarjanje mesta spomina je misel, ki nas, Pogrebno podjetje Maribor, vodi v aktivnostih razvoja pokopališč

Zavedanje, da kulturna dediščina lahko spreminja svojo podobo in njene zgodovinske sledi bledijo, nas je tokrat povezalo v novi pobudi z Zavodom za varovanje kulturen dediščine Slovenije, območno enoto Maribor.

V sklopu mednarodnega projekta pod nazivom Dnevi dediščine evropskih pokopališč tradicionalno pripravljamo različne dogodke. Letos vas vabimo na zanimivo predavanje in predstavitev umetnostno zgodovinskega vodnika po pokopališču Pobrežje.

Avtorici vodnika sta mag. Mojca Štuhec in dr. Eva Sapač. Nastali vodnik ima za namen, da pomaga osveščati in razvijati razumevanje o ohranjanju kulturne dediščine pokopališč. Le skozi ta spoznanj je namreč mogoče ustvarjati mesto spomina.

Vljudno vabljeni v petek, 2. junija 2017 ob 16.00 v prijeten ambijent baročne kapelice na pokopališču Pobrežje, da skupaj prisluhnemo razkrivanju umetnostnih in zgodovinskih skrivnosti pokopališča Pobrežje.

Spremljevalna dogodka sta razstava fotografij in razstava žalne floristike, ki potekata pred Cvetličarno Aralija na Pobrežju.

 Dnevi dediščine evropskih pokopališč 2017