V nastajanju je nov informacijski zaslon

Na pokopališču Pobrežje in Dobrava bosta postavljeni novi informacijski točki, ki predstavljata nadgradnjo obstoječe informacijske točke (infomata) na pokopališču Dobrava.

Uporaba informacijskega zaslona

Informacijski zaslon bo uporabnikom omogočal enostavno iskanje grobnih mest s pomočjo osnovnih podatkov o pokojniku in prikaz točke grobnega mesta na zemljevidu na pametnem telefonu s pomočjo QR kode. Uporabniki bodo lahko prebirali novice Pogrebnega podjetja Maribor in spoznavali ključne dele pokopališča Pobrežje in pokopališča Dobrava ter pomembne osebnosti, ki so tam pokopane. Ob tem bo uporabnikom na ogled seznam pogrebov na obeh pokopališčih.

Pot evropskih pokopališč

Nova verzija zaslona je hkrati prva informacijska točka projekta Pot evropskih pokopališč (European Cemeteries Route). Projekt se izvaja pod okriljem Združenja evropsko pomembnih pokopališč (ASCE), katerega predsednica je direktorica Pogrebnega podjetja Maribor, mag. Lidija Pliberšek, predsedujoči član pa Pogrebno podjetje Maribor. Namen projekta je izpostavljanje zgodovinskega in kulturnega pomena pokopališč. Na informacijskem zaslonu bodo tako predstavljene poti in zanimive točke na pokopališčih, ki so del projekta.

Prva testna verzija nove informacijske točke bo obiskovalcem pokopališča Pobrežje predvidoma na voljo v mesecu oktobru 2017. Uporaba bo brezplačna in v prosti uporabi.