Red in varnost na pokopališčih

V času okoli 1. novembra je posebej pomembno, da sami poskrbimo za prijeten obisk pokopališča.

Red in čistoča na pokopališčih

V času, ko so pokopališča polna ljudi, je še posebej pomembno, da hitenje in nestrpnost nadomestimo s potrpežljivostjo, umirjenostjo in upoštevanjem pokopaliških pravil. S tem namreč omogočimo sebi in drugim obiskovalcem prijetnejši obisk pokopališča.

Na pokopališčih ni dovoljena vožnja s kolesi in motornimi vozili ter vodenje psov. Obiskovalci naj avtomobilov ne parkirajo na parkirna mesta namenjena invalidom, če za to nimajo ustreznega dovoljenja. 

Prav tako je pomembno vzdrževanje reda in čistoče. Za sveče in druge odpadke so zato na pokopališčih nameščeni zabojniki, ki so barvno razpoznavni in opremljeni z nalepkami kateri odpadki sodijo vanje.

Varnost na pokopališčih

Čeprav je na pokopališčih za varnost dobro poskrbljeno, smo zaznali, da v času praznikov, ko je na pokopališčih več tisoče obiskovalcev, prihaja do manjših tatvin (nagrobna oprema, sveče, aranžmaji in posajene rastline). Zato smo na obeh pokopališčih povečali prisotnost fizičnega varovanja.

Varnostniki na pokopališču Pobrežju in pokopališču Dobrava, izvajajo večje število dnevnih obhodov pred in na pokopališčih. Skladno s svojimi pooblastili izvajajo nadzor ter s svojo prisotnostjo zmanjšujejo možnost kraj in drugih kaznivih dejanj.