Razstava fotografij pritegnila številne obiskovalce

Med 31. oktobrom in 2. novembrom 2014 je bila v kapelici na pokopališču Pobrežje na ogled fotografska razstava z naslovom “Rest in Peace Memories”.

Razstava “Rest in Peace Memories" je del projekta Pot evropskih pokopališč, ki se izvaja pod okriljem Združenja evropsko pomembnih pokopališč (ASCE). Posvečena je bila kulturni dediščini treh mest, ki so ključno zaznamovala začetek 1. svetovne vojne - Beograd, Dunaj in Sarajevo. V sklopu razstave smo poleg tega pripravili posebno razglednico, s katero smo želeli spodbuditi ljudi, da povabijo sorodnike in prijatelje na ogled pomembnih evropskih pokopališč kot je pokopališče Pobrežje.

Razstava je bila zelo uspešna. Fotografije so na pokopališče Pobrežje pritegnile številne obiskovalce, ki so zanje pokazali veliko zanimanje in izrazili željo za nadaljevanje takšnih in podobnih projektov na pokopališčih. Poleg tega smo razdelili vse razglednice, kar kaže na to, da ljudje sprejemajo in podpirajo idejo pokopališč kot turističnih destinacij z bogato kulturno dediščino.

Utrinke iz razstave si oglejte v fotogaleriji spodaj.