Predstavitev Vodnika po pokopališču Pobrežje

V sklopu sedaj že tradicionalnega dogodka Dnevi dediščine evropskih pokopališč, Pogrebno podjetje Maribor pripravlja različne prireditve.

Letos smo pripravili zanimivo predavanje in predstavitev umetnostno zgodovinskega vodnika po pokopališču Pobrežje. Avtorici vodnika mag. Mojca Štuhec in dr. Eva Sapač sta se potrudili, da skozi vodnik približata umetnostne in zgodovinske lastnosti pokopališč širši javnosti ter, da jo osvestita oz. opozorita na pomembnost o ohranjanju kulturne dediščine pokopališč.

V petek, 2. junija 2017 ob 16.00 smo v prijetnem ambijentu baročne kapelice na pokopališču Pobrežje, imeli priložnost slišati nekaj umetnostnih in zgodovinskih skrivnosti pokopališča Pobrežje - vašega mesta spominov.

Zbrane goste je najprej pozdravila mag. Lidija Pliberšek, direktorica Pogrebnega podjetja Maribor in predsednica Združenja evropsko pomembnih pokopališč (ASCE), za tem je prisotne nagovoril podžupan Mestne občine Maribor, g. Saša Pelko. Sledila je še predstavitev Vodnika po pokopališču Pobrežje iz strani njegove avtorice mag. Mojce Štuhec.

Spremljevalna dogodka sta bila razstava fotografij in razstava žalne floristike.

Razstava fotografij z naslovom Simboli iz kamna in cvetja, simbioza kiparskih in cvetličnih umetnin, še vedno potekata pred Cvetličarno Aralija na Pobrežju in je na voljo za ogled do 9. junija 2017.