Iskanje pokojnikov in grobnih mest

Enostavno in uporabniku prilagojeno.

Kadar mine dalj časa od zadnjega obiska pokopališča ali zgolj iščemo grobno mesto znanca, za katerega vemo, da je tam pokopan, nam precejšnjo pomoč lahko nudijo digitalne rešitve. Pri tem smo v Pogrebnem podjetju Maribor stremeli k sklopu rešitev, ki so namenjene različnim predznanjem in načinom uporabe sodobnih tehnologij.

Na pokopališčih Pobrežje in Dobrava lahko odslej grobna mesta pokojnikov iščete:

Spletna stran

Iskalnik na spletni strani je prilagojen na izpis seznama rezultatov in prikaza na zemljevidu. Ker je večina drugih informacij na voljo na spletni strani, smo v tej rešitvi iskali predvsem funkcionalnost in enostavnost.

Informacijski terminali

/images/temp/kamnosestvo-pokopalisca-pogrebi/infomat02.jpgInformacijski terminali so namenjeni obiskovalcem pokopališča, predvsem tistim brez mobilnih telefonov in starejšim. Zato je uporabniški vmesnik narejen z velikimi gumbi in za enostavno rabo. Kadar zaslon dalj časa ni v uporabi, se vklopi prikaz novic podjetja. Prav tako je preko menijskih izbir na voljo prikaz osnovnih informacij o pokopališču, zgodovina ter kontakti.

Mobilna aplikacija Mesto spomina za iskanje grobnih mest pokojnikovMobilna aplikacija Mesto spomina

Mobilna aplikacija Mesto spomina je zasnovana podobno kot informacijski terminal, vendar s prilagoditvijo zaslonom mobilnih naprav. Ob tem omogoča zemljevid dodatne možnosti, kot je prikaz poti in pogled obogatene resničnosti (Augmented Reality). Tako se lahko uporabnik do lokacije grobnega mesta sprehodi z uporabo kamere na mobilnem telefonu.

Skupaj ustvarjamo Mesto spomina

V nadaljevanju bomo predvsem preko mobilne aplikacije omogočali svojcem, da posredujejo povratne informacije o lokaciji grobnega mesta ali drugih relevantvnih podatkih pokojnikov. Na ta način želimo v naše procese v prihodnje vključevati svojce ter s tem racionalizirati in izboljševati delo na pokopališčih.