Aktivnosti znotraj projekta “Invalidom prijazno pokopališče”

V času prihajajočih praznikov so vse aktivnosti na pokopališču Pobrežje in Dobrava dodatno usmerjene na urejanje pokopališč, da bosta invalidom prijazna in dostopna.

Pogrebno podjetje Maribor in Svet invalidov Mestne občine Maribor sta v letošnjem letu pričela s projektom »Invalidom prijazno pokopališče«, s katerim želita omogočiti vsem invalidom, gibalno oviranim osebam in mamicam z vozički enostavnejši in prijaznejši dostop ter gibanje po pokopališčih Pobrežje in Dobrava. Projekt se je pričel na pobudo Pogrebnega podjetja Maribor, na katero so se v Svetu invalidov Mestne občine Maribor z veseljem odzvali.

Pred 1. novembrom se vse aktivnosti znotraj projekta izvajajo še bolj intenzivno. Za lažje gibanje po pokopališču smo uredili klančine, nabavili mobilno klančino, na obeh pokopališčih sta obiskovalcem na voljo invalidska vozička, uredili smo glavne poti, popravili razpoke, uredili dva stranska vhoda ter parkirna mesta za invalide. Prav v tem obdobju smo sredi urejanja poti s peskanjem na način, ki bo gibalno oviranim vsaj malce olajšal gibanje. V prihodnjih letih imamo v načrtu ureditev sanitarij primernih za invalide.

Poleg tega je pomembna pridobitev Pogrebnega podjetja Maribor v letošnjem letu okolju prijazno elekrično vozilo, ki je namenjeno prevozu oseb, žare in vencev med pogrebno slovesnostjo.

Tekom leta 2015 želimo slabovidnim in naglušnim obiskovalcem ponuditi ustrezno vodenje po pokopališču s pomočjo prilagojenih mobilnih vodičev. Na tak način bomo dopolnili projekt »Invalidom prijazno pokopališče« iz turističnega zornega kota.

Več o aktivnostih znotraj projekta “Invalidom prijazno pokopališče” in načrtih za prihodnja leta si preberite TUKAJ.