Obisk pokopališč ob 1. novembru

V času praznikov bo na pokopališčih Pobrežje in Dobrava spremenjen odpiralni čas. Poleg tega bo te dni veljala posebna ureditev prometa.

Odpiralni čas in ureditev prometa

V času praznikov bo na pokopališčih Pobrežje in Dobrava veljal spremenjen odpiralni čas. Vsi glavni vhodi na pokopališčih bodo odprti 31.10.2017 od 7.00 do 22.00 in 1.11.2017 24 ur.

Prav tako bo v času praznikov veljala posebna ureditev prometa na območju obeh pokopališč. Od 31.10.2017 od 1. ure zjutraj do 1.11.2017 do 23. ure bo za ves promet zaprt del Ceste XIV. divizije med Osojnikovo in Šolsko ulico, vključno z izklopom semaforjev v križišču Ceste XIV. divizije in Osojnikove ulice. V smeri od Osojnikove ulice proti Ulici bratov Greif bo urejen enosmerni promet. S prometno zaporno signalizacijo bo preprečeno zaparkiranje avtobusnega obračališča na območju pokopališča Dobrava.

Na pokopališčih ne spreglejte

NOVIH INFOMATOVNa pokopališču Pobrežje (ob pokopališki pisarni) in na pokopališču Dobrava (znotraj pokopališke stavbe) stojita dva nova informacijska zaslona, ki uporabnikom omogočata iskanje grobnih mest, prebiranje novic Pogrebnega podjetja Maribor, ogled seznama pogrebov in drugo.

ZLOŽENKENa pokopališču Pobrežje in pokopališču Dobrava si lahko vzamete in preberete brezplačno zloženko "Informacije na pokopališčih", ki vsebuje koristne informacije za obiskovalce v času praznikov, napotke glede sporočanja sprememb naslova najemnikov grobov ter novice in pregled aktivnosti, ki se odvijajo na obeh pokopališčih. 

RAZSTAVE: Na pokopališču Pobrežje je pred kapelico na južnem delu pokopališča na ogled fotografska razstava z naslovom "Simboli iz kamna in cvetja", ki je nastala v sklopu mednarodnega projekta Simboli.

ANKETNEGA VPRAŠALNIKA: Na pokopališču Dobrava boste pri vhodih našli kratke anketne vprašalnike, s katerimi lahko izrazite svoje mnenje ter podate predloge glede širitve pokopališča Dobrava.